Preview Mode Links will not work in preview mode

About

iBoardcast, een gratis video podcast over de Nederlandse action sports scene. De host van de show is Johnny 13. Elke week gaat hij op pad en bezoekt de coolste skateboard, snowboard, freeski, bmx en wakeboard events om te laten zien wat er gebeurt in de action sports scene. 

3rd Floor

De start voor iboardcast is gemaakt in Amsterdam 1995. In dat jaar opende 3rd Floor Skatepark zijn deuren. Dit was het eerste indoor skatepark van Amsterdam (misschien wel van Nederland) Op de derde verdieping van Vrieshuis Amerika bouwde de skateboarders uit Zaanstad met pallets een skatepark.
Door een vreselijk ongeluk in het Vrieshuis moest het skatepark in 1998 zijn deuren sluiten. De crew van het skatepark is daarna lang aan het lobbyen geweest voor een nieuwe lokatie. Uiteindelijk werd deze gevonden en met hulp van de gemeente opende Skatepark Amsterdam zijn deuren.

 

 

iSkateboard.net

In het skatepark ontstond in 2006 het idee voor een nieuwe website: iSkateboard.net. Een nieuws website waar wij ons nieuws kwijt konden. Johnny 13 begon met het interviewen van skateboarders en bezocht de verschillden evenementen.

 

iBoardcast:

In 2008 werd er gestart met iSnowboard en toen in 2009 Burnside Cablepark hun wakeboard baan opende, kwam daar iWakeboard bij. Nadat er ook BMX, kiteboard, muziek en ski items gemaakt waren, werd er besloten alles onder 1 naam te publiceren: iboardcast.com

 

De Video Podcast:

De basis van de website is nog steed de video podcast. Elke week wordt er een nieuwe video op de server en in de feed geplaatst. Deze verschijnt dan automatisch in de Apple iTunes store. Abonneer je gratis op de podcast en krijg elke nieuwe video automatisch op je iPhone (met iTunes), tablet of Smart TV. Natuurlijk kan je hier ook altijd de laatste video bekijken, of wordt friends op Google+YouTube of  Facebook en de video komt in je eigen tijdlijn voorbij.


Zijn de video's gratis?

Ja! Maar we hebben wel sponsors nodig om de boel te draaien. Support onze sponsors zodat zij ons kunnen supporten!
RED BULL | VANS | BURNSIDE | SALOMON SNOWBOARDS |

Organiseer jij een event?:

Organiseer jij een event waar hij kan komen filmen? Laat het hem weten! Geen boardsport maar wel actie? Hij hebben ook items gemaakt over het NK Windsurf, kiteboarden, MTB, muziek, kust exposities en paintball.

 

Gelijk Delen:

Wil je onze video's zelf gebruiken, geen probleem. Als je maar gelijk deelt en onze de props daarvoor geeft.

iSkateboard Video Podcast van iSkateboard Video Podcast is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk delen 3.0 Nederland licentie.Gebaseerd op een werk op www.iskateboard.eu.