In februari van dit jaar deden wij op de ISPO een interview met Gus Hamborg van Hamboards. Hij vertelde ons dat Hamboards eigelijk surfboards voor op straat zijn. Maar op verzoek is er nu ook en longboard: De Huntington Hop. De Huntington Hop is vernoemd naar het ‘pompen’ met een surfboard om extra floatation te genereren bij het surfen op kleine golven. Het deck heeft heeft een berken kern en is afgewerkt met esdoorn. De afmetingen zijn 114 x 27 cm (L x B). De Huntington Hop is in vijf old school kleuren verkrijgbaar: Key Lime, Mint Chocolate, Seaweed Cream en Seafoam Cream voor € 220,-.

Wij hebben het board al een aantal dagen op iboardcast HQ staan en iedereen die er op rijdt is meteen hooked. Dit is een lekker board waar je als skateboarder goed op kan surfen. Weet je wt nog mooier is? Jij kan er ook 1 krijgen. Wij verloten eind oktober 1 Hamboards Huntington Hop onder onze YouTube abonnees. Dus Subscribe!

Direct download: hamboards_hop.mp4
Category:general -- posted at: 7:51 PM

Ook als skate- snow- wakeboarder ontkom je er niet aan om af een toe eens de fiets te pakken. Zeker als je snel door de stad heen moet is de fiets het juiste vervoersmiddel. Johnny 13 was op zoek naar een nieuwe fiets en wilde wel een Fixie. Op het internet vond hij VYDZ. En nieuw Nederlands fietsmerk met een coole lijn Single Speed Bikes. De fietsen hebben een hele scherpe prijs van € 219,00 en zijn verkrijgbaar in het Black Pearl, Classy Red, Striking Green, Holland en de limited edition Jetset. Als je hem voor 13h besteld dan heb je hem de volgende dag binnen. Wij bestelde de Black Pearl en maakte een review.

Ook een VYDZ? Bestel hem snel op www.vydz.nl (op de facebook pagina van VYDZ staat het allernieuwste model al klaar)

Direct download: vydz.mp4
Category:iboardcast -- posted at: 7:46 PM

Wij zeggen het elk jaar. Maar de railbattle bij Burnside Cablepark is de vetste wakeboard wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar was de rail weer groter en waren er weer meer deelnemers. Niet alleen uit Nederland maar ook uit andere landen van Europa. Burnside Constructions had een dubbele rail constructie gebouwd waarop de wakeboarders hun tricks moesten laten zien. Doordat de gap tussen de rail en de kickers niet zo heel groot was dit jaar konden de riders zich concentreren op de tricks. Dat ging weer helemaal los. Aan het eind van de dag had Johnny 13 een interview met Antoni van der Wekken winnaar bij de mannen.

Music: Bij een battle hoort een Machine Gun van Sound Avtar en die beats komen van Rub A Duck.
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Open Men:
1: Antoni van der Wekken
2: John Broer
3: Dirk Gideonse


Open Woman:
1: Maxine Sapulette
2: Yasmin Tanriverdi
3: Joyce Sanne


Junior Men:
1: Maurice Prior
2: Devi Sentrop
3: David Regnergy

Direct download: railbattle_2014_.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 6:42 PM

Een groote groep wakeboarders was maar de waterskibaan Zeumeren gekomen voor het Nederlands Kampioenschap wakeboarden aan de kabel. GoPro, Liquid Force en Brunotti waren dit jaar de grote sponsors dus dat beloofde wat. Het Cable Park had er alles aan gedaan om binnen een jaar een goed waterpark meer te leggen en ook op de kant was er voldoende te doen. Maar de beste actie was natuurlijk te zien op het water. 2 Dagen lang werd er keihard gevaren voor die eerste plek.

Music: Who Got Da Buzz - The Freestylers featuring Synikall - Rub A Duck
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Liquid Force NL https://www.facebook.com/LiquidForceNetherlands
NK Wakeboarden op www.zeumeren.nl
Rail Battle - https://www.facebook.com/events/756698634394477/

Direct download: ibct325.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 5:27 AM

Op zondag 31 augustus was er op het terrein van PBXS de 4e en laatste legg van de Nederlandse Paint Ball league. De deelnemende teams hadden nog 1 kans om op de eerste plek te komen en Nederlands Kampioen Paintball te worden. De mannen van Amsterdam Heat hadden dit jaar van de 12 wedstrijden maar 1 wedstrijd verloren en waren vrijwel zeker van de eerste plek. Alleen het BadBoys team kon het hun nog moeilijk maken.

Muziek van Dirty Bastards – Rip Your Heart Out via Outlaws in Charge  

Direct download: ibct324.mp4
Category:Vidcast -- posted at: 8:21 PM

De beste skateboarders van Nederland waren naar het Museumplein gekomen om kans te maken op de laatste plekken in de Europese finale van de Mountain Dew Tour. Kijk wie er door gaat naar de volgende ronde.

Direct download: ibct323.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 8:58 PM

Het was tijdens de Liquid Force Obstacle Jam genieten van Nederlands beste wakeboarders. In het 0172 Wake Park moesten de boarders laten zien dat zij de beste tricks op de sliders en de kickers hadden. Elke rider kreeg 10 minuten de tijd om indruk te maken op de jury. Als dit de generale repetitie is voor het NK Wakeboarden op Zeumeren, wauw!

Muziek: You Can Do This / Wicked Whisky On the Rocks - Single - Remco Geerts

Direct download: ibct322.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 7:17 PM

Mountain Dew Bootcamp 2014 Griftpark Utrecht 2014. Speciaal voor deze wedstrijd was er een nieuw parcours gebouwd door het team van Skatepark Amsterdam. En vette rail setup compleet met ledges en een gras en euro gab. Er was een grote groep skateboarders naar het Griftpark gekomen om te kijken of zij het in huis hadden één van de twee wild cards voor de finale in Amsterdam (31 augustus, Museumplein) te pakken. Lukt dat vandaag niet... Op 30 augustus is er een tweede voorronde.

Uitslag Mountain Dew Bootcamp 2014:
1. Justin Wagener
2. Billy Hoogendijk
3. Tom de Jong

Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien 

Original music: Il Santo featuring Eighty - Summertime (Roy Malakian Remix) @Rub_A_Duck

 

Direct download: ibc321.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 5:30 PM

Als je wilt weten hoe de toekomst van het Nederlandse skateboarden er uit ziet, dan moet je naar het Nederlands Kampioenschap skateboarden Rookies en Junioren gaan. De beste skaters tot 16 jaar strijden in Skateland Rotterdam voor de hoogste plek op het erepodium. En wij weten het al…. Skateboarden gaat een gouden toekomst tegemoet. Het niveau van de junioren is al zo hoog dat ze zo mee kunnen rijden met de grote jongens.

Uitslag NK Skateboarden Junioren 11-16 jaar:
1. Lex van der Does (14)
2. Pjotr Meerding (15)
3. Pascal Moelaert (12)
4. Luca Hendriks (14)
5. Magic van Heeswijk (14)

Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien
Original music: Shadows by Emufucka @Rub_A_Duck

Direct download: ibc320.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 4:00 PM

Er waren dit jaar meerdere evenementen georganiseerd voor GoSkateboarding Day. iboardcast had een uitnodiging van het nieuwe Colosseum / Padel Park gekregen voor de Best Line contest. Op een super DIY park op het plein voor het nieuwe park was er een street parcours gebouwd. Inclusief de straattegels. Zo old school had Johnny 13 het in jaren niet gezien. Dus op naar Groningen.

 

Video idee,  shot, edit: Johnny Dertien -- google.com/+johnnydertien

 

Original music: The Gecko Brothers - Party At The Liquor Store -- @outlawsincharge 

Direct download: IBC319.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 9:07 PM