Op zaterdag 30 januari was er de tweede tourstop van de Chill and Destroy Tour 2016. Snowboarders vanuit Europa waren naar het Snowpark in Nesselwang gekomen. Een grote groep Nederlandse riders waren naar de Duitse Alpen gereden om mee te doen met deze wedstrijd. Kunnen de onze boarders die eerste plek pakken?

Beats by HasenChat Music

Direct download: IBCT364.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 2:39pm CET
Comments[0]

Als er één ding is waar wij Nederlanders goed in zijn, dan is dat wel ondernemen. Ook in de boardsport wereld zijn er verschillende Nederlandse merken die bekent zijn in het binnen en buitenland.

Een nieuwe speler op de wintersport markt is Blue Tribe. Blue Tribe maakt helmen en goggles die helemaal passen in het heden ten daagse snow / wintersport mode beeld. Maar er wordt niet alleen rekening gehouden het het design. Ook inovatie is een belangrijk speerpunt.

Johnny 13 kreeg van Paul Stoop een preview van de 2016/2017 lijn.

Direct download: ibct363.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 5:37pm CET
Comments[0]

Het snowboard seizoen 2016 is gestart. En hoe. Met Flatstyle 2016. Georganiseerd door studenten boardsport vereniging DROP. Omdat de vereniging vijf jaar bestond wilden zij een uniek event organiseren. Op de Markt in Delft lagen tien vrachtwagen ladingen Uithof sneeuw met daarboven een systeem 2.0 wakeboard kabel. Op de sneeuw hadden zij verschillen obstakels gebouwd waar de snowboarders en wakeboarders hun tricks konden laten zien. Wat een goed idee, wat een vet event.

Muziek in de video van de The Broken Anchors - “Better Off”
Via Outlaws in Charge

Meer foto’s en video op de website www.snowchamps.nl


Kijk deze video podcast en subscribe via iTunes, YouTube of Instagram

Direct download: ibct262.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 7:44pm CET
Comments[0]

2015 is bijna voorbij. Wij kunnen weer terug kijken op een mooi jaar board- en actiesporten. Afgelopen jaar heeft Johnny 13 meer dan 30 video’s gemaakt die jullie dan weer massaal gekeken hebben. Als je niet zeker weet of je alles gezien hebt, of als je nog helemaal niets gezien hebt... de volgende 10 minuten zijn gevuld met clips van (bijna) alle video’s.

 

IBCT:335 - Opening Real X Skatepark

IBCT:336 - Skateland Mini Ramp Jam 2015

IBCT:337 - Nail the Rail

IBCT:338 - the Rome Lodge 2015

IBCT:339 - Braaab BMX Contest 2015

IBCT:340 - Poederbaas Freeride Festival 

IBCT:344 - NK Snowboard Freeski 

IBCT:346 - Burnside Broekies Cup 2015

IBCT:347 - European Skimboarding Cup 

IBCT:348 - We are Orange Juice BMX Street Jam

IBCT:349 - The Infamous Summer Bash

IBCT:350 - Wakeboard BOK 2015

IBCT:351 - Sick Longboards Downhill Sessie ZwartePad

IBCT:352 - Liquid Force Railbattle 2015

IBCT:353 - Dew Tour Am Series 2015

IBCT:354 - NPL Finales 2015

IBCT:355 - Den Haag Freestyle Pro

IBCT:356 - Big Air Masters 2015

IBCT:357 - Shred Masters 2015

IBCT:358 - Poederbaas HQ

IBCT:359 - Adaptive Snowboard Races 2015

IBCT:360 - Scream for Bibian

 

Beats uit deze video komen van the Passion Hifi via Soundcloud.com https://twitter.com/Passion_HiFi & HasenChat Music www.hasenchat.net - www.facebook.com/hasenchat

 

Volgend jaar bestaan we 10 jaar. Vanaf 16 januari 2016 proberen elke dag een korte clip te gaan posten. We beginnen met iSkateboard #0 die op 16 januari 2006 gepubliceerd werd.

 

Vans, Red Bull, Salomon Snowboards en Burnside, dank jullie wel voor jullie support. Zonder jullie sponsoring kan ik iboardcast niet maken. Dank aan Exventure voor alle andere sport items die ik heb mogen maken.

 

Dank jullie wel voor het kijken en ik wens jullie vanuit het iboardcast HQ een fijne kerst een een gelukkig 2016!

 

Mazzel!

 

Johnny 13

 

Subscribe | iTunes | YouTube | Facebook | Twitter |

Direct download: IBCT_2015-Libsyn.mp4
Category:general -- posted at: 4:27pm CET
Comments[0]

De allergrootste Boardsports Atleet van Nederland, Bibian Mentel, kwam een aantal weken geleden weer een berg tegen. Zij moest voor de 5e keer aan haar longen worden geopereerd. Bij onderzoek ontdekte Edwin Spee, coach en man van Bib, dat er nog veel longtransplantatie onderzoek nodig is. Hij organiseerde daarom een fundraiser: Scream for Bibian Concert

Met deze actie wil de Mentelity Foundation geld inzamelen voor innovatie bij longtransplantaties die Bibian en de jaarlijks 125.000 nieuwe kankerpatiënten meer hoop kunnen bieden op een leven zonder kanker.

... en de berg? Daar moet je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf boarden! In januari staat Bibian aan de start van de X-Games om te racen tegen 4 heren!

Deel deze video en doe een donatie op www.screamforbibian.nl

Direct download: ibct361.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 2:45pm CET
Comments[0]

Na het ski geweld was het tijd voor de para snowboarders om te laten zien waarom zij naar Snowworld Landgraaf waren gekomen. Boven aan een perfecte banked slalom stonden snowboarders uit 25 verschillende landen klaar om naar beneden te knallen. Met zoveel talent en zulke tijden is het niet altijd even makkelijk om de stand bij te houden. Wie gaat er uiteindelijk met de winst naar huis?

Aan het eind van de dag vroeg Johnny 13 aan Bondscoach Frank Germann of hij tevreden was de de prestaties van de Nederlandse Para Snowboarders

Music of this Video by HasenChat Music

iboardacast is gratis om naar te kijken, maar kostbaar om te maken. Supportv iboardcast door te liken en mee te kijken op facebook.com/iboarcastcom. Of subscribe op onze podcast.

Direct download: ibct360.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 3:51pm CET
Comments[0]

Het maakt niet uit op welk wintersport (of watersport) event ik sta te filmen, ik zie altijd wel een Poederbaas muts voorbij komen. Vooral de mutsen met de felle kleuren kan je niet missen. Omdat ik wel eens benieuwd was naar het verhaal achter de mutsen. Ik maakte een afspraak met Stenmar IJff, het brein achter het merk. Hij nodigde mij uit op het Poederbaas HQ om mij daar een rondleiding te geven en het verhaal achter Poederbaas te vertellen.

Ben jij al klaar voor de aankomende, koude, winter? Bestel een muts op www.poederbaas.nl of ga langs in je locale ski en snowboard shop.

Direct download: ibct359.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 5:40pm CET
Comments[0]

Johnny 13 was naar het vere zuiden gereden om video te schieten bij de Shred Masters in Snowworld Landgraaf. Meer dan 40 skiers en snowboarders racede door het snowboardpark om te kijken wie de beste shred master van het weekend was.

Check alle uitslagen op snowboard.nl en voor foto's ga je naar Snow Champs
Beats van Hasenchat Music 

Direct download: ibct358-SHREDMASTERS.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 9:10pm CET
Comments[0]

Het wintersport seizoen 2015-2016 is begonnen en de Dutch Cup is weer in volle gang. Dit jaar staan er 9 wedstrijden op het programma. Sean Taylor organiseert dit jaar 4 wedstrijden waarvan de punten meetellen voor de overall kwalificatie. 19 Oktober was het tijd voor de Big Air Masters in de Skidome Rucphen. Wij waren er bij en filmde de finale runs om daarna nog wat vragen aan Sean te stellen.

http://www.snowboard.nl
http://www.snowdome.nl
Slopestyle Masters Facebookpagina

Direct download: ibct357-_Big_Air_Masters.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 8:45pm CET
Comments[0]

Een keer is de zoveel tijd is er een aktiesport evenement in Nederland wat de Nederlandse scene een dikke boost geeft. Het weekend van 19-20 september 2015 was het weer zo ver. De Pro Freestyle in Den Haag. Een weekend vol met ski, snowboard, wakeboard, MTB, BMX en skateboarden.... daar was Johnny 13 zeker bij zijn. Op zondag stond hij met zijn Blackmagic op het Spuiplein en bij de Hofvijver om al die dikke actie vast te leggen voor de volgende generatie.

Beats van the Passion Hifi via Soundcloud.com 

Kijk deze video podcast en subscribe via iTunes, YouTube of Instagram

Direct download: ibct355.mp4
Category:iboardcast -- posted at: 10:27pm CET
Comments[0]