Een keer is de zoveel tijd is er een aktiesport evenement in Nederland wat de Nederlandse scene een dikke boost geeft. Het weekend van 19-20 september 2015 was het weer zo ver. De Pro Freestyle in Den Haag. Een weekend vol met ski, snowboard, wakeboard, MTB, BMX en skateboarden.... daar was Johnny 13 zeker bij zijn. Op zondag stond hij met zijn Blackmagic op het Spuiplein en bij de Hofvijver om al die dikke actie vast te leggen voor de volgende generatie.

Beats van the Passion Hifi via Soundcloud.com 

Kijk deze video podcast en subscribe via iTunes, YouTube of Instagram

Direct download: ibct355.mp4
Category:iboardcast -- posted at: 10:27pm CEST
Comments[0]

Voor het 2015 seizoen van iboardcast was Johnny 13 nog niet op een Nederlands paintball veld geweest. Amsterdam Heat had een goede zomer achter de rug en versloeg ondertussen, met moeite, alle teams in de hoogste divisie van de NPL. Wij waren toch wel benieuwd of Heat zich ook dit jaar weer het beste paintball team van Nederland mocht noemen. Daarom stond Johnny 13 algelopen zondag op het veld van the ART OF PAINT in Spijkenisse. Hoe brengt Amsterdam Heat er in Pro Divisie van the Millennium vanaf David?

Beats van the Passion Hifi via Soundcloud.com -- https://twitter.com/Passion_HiFi

Direct download: ibct354.mp4
Category:iboardcast -- posted at: 1:58pm CEST
Comments[0]

In 2014 kwam de Dew Tour voor het eerst naar Nederland. Dit jaar was het dus tijd voor de tweede editie. Op een afgeladen Museumplein (er was namelijk ook de Uitmarkt) stond een gloed nieuw skateboard parkcour gebouwd door het team van Skatepark Amsterdam. Alle winnaars van de Europese Dew Tour voorronden waren naar Amsterdam gevlogen om te kijken wie er de beste Europese amateur skateboarder van dit moment is. Wij vroegen aan Sean Malto, pro skateboarder voor Mountain Dew, wie hij dacht wie er ging winnen.

Kijk deze video podcast en subscribe via iTunes, YouTube of Instagram

Direct download: ibct353.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 6:36pm CEST
Comments[0]

Wie al een tijdje naar iboardcast kijkt weet dat de dikste wakeboard wedstrijd van het jaar de Liquid Force Railbattle is. Elk jaar bouwt Niels Naber van Burnside Constructions een dikke rail. Niet alleen de beste wakeboarders van uit Nederland battlen op de setup, maar ook steeds meer buitenlandse riders weten deze rail te vinden.

Na de wedstrijd praten we nog even met Niels na over de rail opbouw van dit jaar en heeft Johnny 13 een korte chat met Maxine Sapulette, de winnaar bij de vrouwen.

 

Meer info op http://www.iboardcast.com

http://www.maxinesapulette.com

http://www.burnsidecablepark.nl

http://www.liquidforce.com

Direct download: IBCT352.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 9:01pm CEST
Comments[0]

Sick Longboardshop organiseerde in Scheveningen aan het Zwarte Pad een Downhill skateboard sessie. James Kelly‚Äč en Liam Morgan, pro team riders bij Arbor Skateboardsan en Caliber Trucks waren naar Nederland toe gekomen om mee te rijden met de 150 Nederlandse rijders. Johnny 13 was ook naar Scheveningen gekomen om deze twee mannen wat vragen te stellen. 

Als je benieuwd bent naar de downhill sessie van James en Liam kijk dan eens naar de video Grade op het Arbor YouTube kanaal.

Direct download: ibct351.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 1:53pm CEST
Comments[0]

Klassieker in de boardport scene: de Burnside Open Kampioenschappen of wel de BOK 2015. Alle grote wakeboard helden waren naar Burnside Cablepark gekomen en mee te varen in deze eerste stop van de Liquid Force wakeboard tour. Het thema dit jaar was Hill Billy Style. Dus trek je cowboy laarsen maar aan, trek en blik bier open en steek de fik in die BBQ. Johnny13 was er bij en schoot deze video.

 

Original Music artist: The Bodybags – Paranoid — Music available on tribeofnoise.com

Direct download: ibct350.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 9:04pm CEST
Comments[0]

De 2e stop van het NK Windsurfen 2015 was op de Grevelingendam in Zeeland. Heallas was er op zaterdag te weinig wind en kkon er niet gevaren worden. 

Zondag stond er meer dan genoeg wind voor een slalom wedstrijd. Wie pakt die eerste winst?

 

Beats by Hasenchat Music -- www.hasenchat.net

Direct download: NKWindsurfStop2.mp4
Category:Funsporttour -- posted at: 8:56pm CEST
Comments[0]

Helaas wil het met het mooie zomer weer nog niet echt lukken. Als gevolg daarvan zijn er ook nog niet zo heel veel wakeboard events bij ons in de feed verschenen. Gelukkig organiseerden de mannen van Infamous BNA een Summer Bash bij Waterski Zeumeren. Dit was voor ons een mooi moment om die kant op te rijden een eens een praatje te maken met Bjorn van der Does. Eén van de mannen achter the Infamous BNA. en Christian van den Berg van Waterski Zeumeren.

 

 

Beats van the Passion Hifi via Soundcloud.com https://twitter.com/Passion_HiFi

Direct download: ibct349.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 4:00pm CEST
Comments[0]

De Fruit to Go Funsporttour is in volle gang. Voor het NK Kiteboarden was de caravaan neergestreken op het strand van Workum. Samen met de host van het event, Erik Daalder kijken wij terug op een dag met mooi weer, harde wind en vette actie.

 

Muziek van Hasenchat Music via www.hasenchat.net

Direct download: NKKite2015-1.mp4
Category:iboardcast -- posted at: 12:00pm CEST
Comments[0]

Elk jaar, zo vlak voor de zomer, organiseert We are Orange Juice een BMX Street jam waarbij zo veel mogelijk BMX riders dwars door de stad rijden. Er werd gefietst van street spot naar street spot. Vans had dit jaar voor een doos met prijzen gezorgd en deze werden weggegeven aan de rider die op de spot de beste truc maakte.

Dit jaar was de start in de Bijlmer om via het Museumplein te eindigen bij de Marnixbowl. Daar stond de BBQ al klaar.

Als je wilt weten hoe het voelt om met meer dan 200 BMX'ers door Amsterdam te rijden, moet je zeker deze video bekijken.

 

Muziek van the Passion Hifi via Soundcloud.com https://twitter.com/Passion_HiFi

Direct download: ibct348.mp4
Category:iBMX -- posted at: 12:45pm CEST
Comments[0]