Er zijn in Nederland niet zo heel veel wakeboard wedstrijden die zich klassieker kunnen noemen. Maar als je voor de 8e keer de Railbattle organiseert dan organiseer je niet alleen de dikste wakeboard wedstrijd maar ook een echte klassieker.
Ook dit jaar hadden de mannen van Burnside Cablepark een nieuwe rail gemaakt waar op de beste wakeboarders van Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk hun slides en grinds konden laten zien. Niemand had van te voren de rail gezien, niemand kon oefenen.
Wij waren wel benieuwd wat de riders van de rail vonden en welke rail ze van de afgelopen 8 keer het beste vonden.

 

Muziek van Silent Partner - "Just in Case" & "Propellor" Gevonden in de Youtube Audiolibary

Direct download: ibct380.mp4
Category:general -- posted at: 2:46pm CEST
Comments[0]

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Dew Tour Am Series 2016. Op het Museumplein in Amsterdam stond een top skateboard parcours waarop de skateboarders hun tricks konden laten zien.
Voordat er zo'n parcour op zijn plek staat moet er heel wat gebeuren. Kijk mee met Johnny Dertien hoe de verschillende skateboard obstacels gebouwd worden en hoe de skateboarders het parcours gebruiken.

Muziek van Huma-Huma - Grassy Hill en Silent Partner - 7th Floor Tango. Gevonden in de YouTube Audiolibrary

Direct download: ibct379.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 7:16pm CEST
Comments[0]

De afgelopen weken heeft het team van Sterling Projects het druk gehad met het bouwen van een nieuw wedstrijd parcours voor de Dew Tour Am Series 2016. Deze wedstrijd vind plaats op het Museumplein in Amsterdam en de beste amateur skateboarders van Europa zijn uitgenodigd om mee te skate in deze wedstrijd. 

 

Maar hoe bouw je zo'n wedstrijd parcours? Johnny Dertien was er dit jaar met zijn camera bij.

Direct download: ibct378.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 4:51pm CEST
Comments[0]

Jaren geleden kwam ik hem tegen tijdens de skateboard les in Skatepark Amsterdam. Bart Buikman. Nu 5 jaar later is Bart een van de up and coming skateboard rookies van Nederland. Bart had voor Johnny Dertien wat tijd vrij gemaakt in zijn drukke schema om eens terug te kijken naar afgelopen jaar. Een jaar waarin hij Nederlands Kampioen Pool Skaten werd.

Beats in deze video zijn van DJ Steffen Coonan

Direct download: ibct377.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 7:37pm CEST
Comments[0]

Op zondag 12 juni was het team van Liquid Force Nederland neergestreken bij Down Under voor de Down Under Obstacle Jam. De beste Nederlandse rijders zoals Daan Rigter, Sjors Van De Kerkhof, Maxine Sapulette, Dirk Gideonse en Antoni van der Wekken waren naar Nieuwegein gekomen om mee te rijden in deze wedstrijd.

Johnny Dertien vroeg aan Ivar Vermeulen welke stops er nog meer zijn in de Liquid Force Zomer tour

Muziek van Escape // Peer to Peer
via Jamendo Music

Direct download: ibct376.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 4:43pm CEST
Comments[0]

Voor de laatste snowboard wedstrijd van het seizoen 15/16 waren wij naar skipiste Nieuwegein gereden voor de Plastic Fantastic Railbattle 2016.

Direct download: ibct375.mp4
Category:iSnowboard -- posted at: 6:26pm CEST
Comments[0]

De afgelopen weken is het niet echt gelukt om er op uit te gaan een nieuwe video's te maken. Gelukkig kon ik afgelopen zondag naar skatepark 2.0 rijden voor een rondje game of skate.

Direct download: ISKB374-2.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 3:38pm CEST
Comments[0]

3 Jaar geleden waren wij voor het eerst bij een winch sessie van de Wiching Dutchman. Dus toen wij hoorden dat zij op de Hiswa stonden met een nieuw winch Systeem wisten wij het meteen. Dit was het moment voor een tweede sessie.
De Wiching Dutchmen hebben samen met Trektouw Winches een nieuwe winch ontworpen. Een winche waarmee je heen en terug kan varen. Stijn Hofstee verteld er meer over.

De winche zelf aan het werk zien? Kom dan naar de wakeboard sessie tijdens de Urban Sports Week.

Muziek STOP the Time van General Jabbah

Direct download: ibct373.mp4
Category:iWakeboard -- posted at: 4:22pm CEST
Comments[0]

Het was weer tijd voor de skateboard wedstrijd van het jaar: Vans Shopriot 2016. 21 Teams stonden er dit jaar klaar in Skatepark Burnside om mee te doen aan de moeder van alle team battles. Maar er is maar plek voor 1 team om naar de Eropese finale te gaan en die € 1000,- mee naar huis te nemen. Welk team pakt die eerste plek. Sparky, Manus of toch weer Burnside….

Muziek van the Wavers // Three Minutes to Escape - Jamendo Royalty Free Music

Direct download: IBCT372.mp4
Category:iSkateboard -- posted at: 3:38pm CEST
Comments[0]

Op de derde dag van het NK Snowboard en Freeski in Laax, stonden de snowboarders en freeskiers klaar om te vliegen. Op het programma stond vandaag BIG AIR. Gelukkig stond er niet zoveel wind als voorspelt was dus de riders konden er helemaal voor gaan. Pakt Steve Krijbolder zijn derde goude plak?

Direct download: ibct370.mp4
Category:general -- posted at: 3:33pm CEST
Comments[0]